Airco onderhoudskosten


Wanneer u over een airco beschikt is het altijd belangrijk om deze op regelmatige basis te laten onderhouden. Een airco die goed onderhouden is zorgt er namelijk niet alleen voor dat de ruimte in uw woning of bedrijf heerlijk koel wordt gehouden tijdens de warme zomermaanden, daarnaast is ze ook beter voor uw gezondheid. Heeft u een airco of bent u van plan om een dergelijk systeem in huis te halen, maar wilt u eerst graag een goed beeld hebben van de onderhoudskosten die hieraan zijn verbonden?

Hoeveel kost airco onderhoud?


De positieve impact op uw gezondheid is lang niet de enige reden om ervoor te kiezen om op regelmatige basis uw airco te laten onderhouden. Een goed onderhouden systeem zal namelijk veel minder snel defecten gaan vertonen waardoor u er gedurende een veel langere termijn genot van zult ondervinden. De vraag die u zich hierbij echter meteen zult stellen is hoeveel het onderhoud van een airco u nu precies zal kosten. Het antwoord op deze vraag is evenwel afhankelijk van verschillende factoren. U dient er in eerste instantie hoe dan ook rekening mee te houden dat uitsluitend een F-gassen gecertificeerd bedrijf bevoegd is om een grondig onderhoud aan uw airco uit te voeren. Dit zorgt er onder meer voor dat het wettelijk verboden is om uw airco zelf te vacumeren en bij te vullen.

Een indicatie


  • Eenmalig onderhoud, ongeveer 90 euro, het betreft een eenmalig onderhoud inclusief de arbeids – en voorrijkosten.

  • Groot onderhoud, ongeveer 175 euro, het betreft een groot onderhoud inclusief bijvullen, vacumeren en de arbeids – voorrijkosten.

Wil u gebruik maken van onze service of advies? Neem dan contact met ons op.

Voordelen van het uitvoeren van onderhoud


  •  Verlengen van de levensduur van uw installaties

  •  Een schone werk/leef ruimte (geen ziekteverzuim door een vervuilde installatie)

  •  Geen onnodig hoog energieverbruik

  •  Behoud van capaciteit

  •  Het behouden van uw fabrieksgarantie